Oregon State University; Türk Kadınını Dekan Atadı

Oregon State Üniversitesi profesörü, uluslararası oşinografi araştırmacısı Tuba Özkan-Haller, 13 Mart'tan itibaren Oregon State Üniversitesi Yer, Okyanus ve Atmosfer Bilimleri Fakültesi'nin yeni dekanı olarak atandı.

Oregon State University; Türk Kadınını Dekan Atadı
10 Mart 2023 - 17:15

Ağustos 2021'den bu yana kolejin vekili veya geçici dekanı olarak görev yapmakta olan Özkan-Haller'in dekan olarak atanması 13 Mart'tan itibaren geçerli olacak.

Özkan-Haller, “OSU'nun Yer, Okyanus ve Atmosfer Bilimleri Fakültesi'ne dekan olarak seçilmekten heyecan duyuyorum. Bu olağanüstü kolejin dekanı seçilmek bir hayalin gerçekleşmesiydi ve öğrenmeyi, keşfetmeyi, katılımı sağlama ve kolejin küresel, ulusal ve daha da önemlisi Oregon'daki etkisini daha da artırma çalışmalarını sürdürmeyi dört gözle bekliyorum." dedi. 

Dünyanın entegre bir sistem olarak incelenmesinde lider olan Yer, Okyanus ve Atmosfer Bilimleri Koleji'nde 100'den fazla fakülte, 150 yüksek lisans öğrencisi ve 1.000 lisans öğrencisi bulunmaktadır. Oşinografi programı dünyanın en iyi üçüncü programı seçildi. 2021-22 mali yılında, kolej 85 milyon dolardan fazla araştırma ödülü kazandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com