NY Atatürk Korosu'nda Üzen Ayrılık

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletinde rahmetli müzisyen Nedim Katgı tarafından Atatürk'ü anmak ve Türk müziğini herkese tanıtmak amacıyla kurulan New York Atatürk Korosu'nda şaşırtan iddialarla bir ayrılık yaşandı...

NY Atatürk Korosu'nda Üzen Ayrılık
13 Şubat 2023 - 18:40

Grubun 5 yıldır üyesi olan Fevzi Tosun, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile New York Atatürk Grubu'ndan ayrıldığını ve yeni bir müzik grubu kurduğunu duyurdu. Tosun, NY Atatürk Korosu'nun, kuruluş amacına hizmet etmediğini ve depremzedeler için bir bağış kampanyası bile başlatmadığı için bu kararı aldığını söyledi.

İşte Fevzi Tosun'un paylaşımı:
"5 yıldır üyesi olduğum NY Ataturk Chorus’dan, ismini taşıdıkları Atatürk’ü anmak adına hiçbir faaliyet yapmadıkları, 2 yıl önce kaybettiğimiz Sevgili Hocamız TC Nedim Katgı'yı anmak için ne bir anma konseri, ne mezar ziyareti yapmadıkları için, bütün dünya ülkemizdeki deprem felaketine kan ağlarken, milli yas ilan edilmişken haftalık rutin provayı bile ertelemeyip, koro adına bir bağış kampanyası düzenlemeyip hatta sıcağı sıcağına bir taziye mesajı bile yayınlamaktan aciz oldukları için ayrılmış bulunuyorum.

Yüce Atamızın Türk-Amerikan toplumunda da her 10 Kasım’da anılması için, 23 Nisan’da Çocuk Bayramı Konseri, 29 Ekim’de Cumhuriyet Konseri, 30 Ağustos’ta Zafer Konseri ve 21 Ocak’ta da Nedim Katgı anma konserleri yapabilmek için, ülkemizin yeri geldiğinde sevinciyle sevinip yeri geldiğinde acısını paylaşmak için, milli değerlerimize sahip çıkmak için ve en önemlisi ülkemizin ve eşsiz müziğimizin tanıtımını sağlamak için “NJ Atatürk Chorus for the sake of Nedim Katgı”yı kuruyorum. 

Kapımız herkese açıktır. Çalışmalarımız haftalık olacak şekilde New Jersey’de yapılacaktır.

Şimdiden NJ Atatürk Korosu adına, depremde kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Umarım ülkemiz bu kara günleri en kısa zamanda en az kayıpla atlatır. Herşey gönlünüzce olsun.

Fevzi Tosun"

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com