NASA'dan ayrılmıştı: ODTÜ'de ders vermeye başladı

NASA'dan ayrılıp ABD'den Türkiye'ye giden astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, ODTÜ'de uzay teknolojileri dersleri vermeye başladı.

NASA'dan ayrılmıştı: ODTÜ'de ders vermeye başladı
22 Şubat 2024 - 17:00 - Güncelleme: 22 Şubat 2024 - 17:04

NASA'dan ayrılıp ABD'den Türkiye'ye giden astrofizikçi, üniversitede ders vermeye başladı.

Dr. Umut Yıldız, NASA'daki kariyerinin ardından Türkiye'de ODTÜ'de uzay teknolojileri dersleri vermeye başladı. Yoğun ilgi üzerine ders kontenjanı artırıldı.

Dr. Umut Yıldız, ODTÜ'deki ilk dersinin ardından yaptığı açıklamada, üniversite dönüşünde ODTÜ Fizik Bölümünden teklif aldığını ve YÖK'ün düzenlemesi kapsamında ders vermeye başladığını belirtti. Ders içeriğinin uzay teknolojileri ve enstrümanlar üzerine olduğunu açıklayan Yıldız, öğrencilerle birlikte gelecekte uzay görevleri için projeler geliştirmeyi umduğunu ifade etti.

ODTÜ'deki öğrencilerle buluşmaktan duyduğu heyecanı dile getiren Yıldız, öğrencilerin kendi projelerinde çalışmalarını ve inisiyatif alarak fark yaratmalarını teşvik ettiğini belirtti. Öğrencilerin yaptığı projelerin gelecekte insanlı uzay misyonlarına katkı sağlayabileceğine inandığını vurguladı.

Umut Yıldız'ın ders verdiği ODTÜ öğrencileri, ders sonrası heyecanlarını dile getirirken, birçoğu Yıldız'ı uzun süredir takip ettiklerini ve ders almanın kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Öğrencilerin yorumları ve ilgisi üzerine ders kontenjanı önce 100'e ardından 400'e çıkarıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com