Kongre'de acil toplantı: ABD hükümeti kapanabilir!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, hükümetin kısmen durmasını önlemek için Kongre'nin Demokrat ve Cumhuriyetçi liderleriyle bir araya gelecek. Ancak, Kongre'de anlaşma sağlanamazsa, hükümetin faaliyetleri dört gün içinde kısmen durabilir.

Kongre'de acil toplantı: ABD hükümeti kapanabilir!
28 Şubat 2024 - 14:00 - Güncelleme: 28 Şubat 2024 - 14:09

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, hükümetin kısmen durmasını önlemek için Kongre'nin Demokrat ve Cumhuriyetçi liderleriyle bir araya gelecek. Ayrıca, Ukrayna ve İsrail için yardım paketlerinin geçirilmesi çağrısında bulunacak. Kongre'de anlaşmaya varılamazsa, hükümetin faaliyetleri dört gün içinde kısmen duracak. 

1 Ekim'de başlayan mali yıl için yapılan 1,59 trilyon dolarlık kaynak anlaşmasına rağmen, Kongre Cumhuriyetçi üyeler arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle hükümetin finansmanını sağlayamadı. 

Harcama tasarısı, aşırı muhafazakar Cumhuriyetçilerin harcama kesintileri talepleri nedeniyle gecikmekte. Bu durum, Tarım ve Ulaştırma Bakanlıkları için ayrılan fonun Cuma günü sona ereceği ve diğer kurumlar için fonun 8 Mart'ta sona ereceği anlamına geliyor. Schumer ve Johnson arasında karşılıklı suçlamalar devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com