Kolombiya hükümeti, efsanevi İspanyol kalyonu San Jose'nin hazinesini kurtarma planlarını duyurdu

Kolombiya hükümeti, efsanevi İspanyol kalyonu San Jose'nin içinde muazzam bir hazine olduğuna inanarak keşif ve kurtarma planlarını açıkladı.

Kolombiya hükümeti, efsanevi İspanyol kalyonu San Jose'nin hazinesini kurtarma planlarını duyurdu
28 Şubat 2024 - 19:41 - Güncelleme: 28 Şubat 2024 - 19:51

Kolombiya hükümeti, 1708'de batan efsanevi İspanyol kalyonu San Jose'nin içinde muhtemelen 20 milyar dolar değerindeki altın, gümüş ve zümrüt gibi hazinelerin bulunduğu iddiasıyla geminin keşfi için planlarını açıkladı. 

Kolombiya, "gemi enkazlarının kutsal kasesi" unvanı verilmiş San Jose kalyonunun enkazını araştırmak üzere hükümet tarafından düzenlenen bir keşif gezisi başlattığını belirtti. Gemide 100'den fazla çelik sandık dolusu zümrüt, milyonlarca altın ve gümüş sikke de dahil bir servet olduğu düşünülüyor.

Tarihi kayıtlara göre, gemi İspanyol kolonilerinden toplanan değerli eşyaları İspanya'ya taşırken bir savaşta batmıştı. Woods Hole Oşinografi Enstitüsü'nün 2015'teki bir keşif gezisi enkazı tespit etmişti ancak hazine henüz kurtarılmadı. 

Kolombiya, amatör hazine avcılarını uzak tutmak için keşif gezisinin yerini gizli tutuyor ve su altı robotu teknolojisiyle nisan ve mayıs aylarında hazinenin bir kısmını çıkarmayı planlıyor. 

Ancak geminin mülkiyetiyle ilgili İspanya ve Bolivya arasında bir çekişme yaşanıyor. 

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, hükümetin kendi kaynaklarını kullanarak enkazı kurtarmak ve ülkede tutmak istediğini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com