İsrail'i Protesto İçin Otomobillerini Yaktılar

İstanbul'da yaşayan Ahmet ve Dora Altınbaşak çifti, İsrail'i protesto etmek için tepkilerini, İsrail başkonsolosluk binasının önünde otomobillerini yakarak gösterdiler. Çift daha sonra metrobüsle evlerine döndü.

İsrail'i Protesto İçin Otomobillerini Yaktılar
13 Mayıs 2021 - 15:20
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırılar, Türkiye'de de protesto ediliyor. Bu protestolardan en ilginci ise, dün akşam yaşandı. Büyükçekmece'den İsrail Başkonsolosluğu'na gelen Ahmet ve Dora Altınbaşak çifti, otomobillerinin yedek lastiğini arka koltuğa koyduktan sonra, üzerine benzin dökerek ateşe verdi. Tüm bu anları, cep telefonuyla da kayıt altına aldı.

Dora Altınbaşak, görüntüleri kaydederken, "Şu anda İsrail Başkonsolosluğu önünde aracımızı yakıyoruz. Canı yanan Müslüman kardeşlerimiz için yapıyoruz bunu. Orada ağlayan çocuklar için yapıyoruz. Anaları babaları gözyaşları içinde ölen çocuklar için yapıyoruz. İsrail'de işkence çeken Müslüman kardeşlerimiz için yapıyoruz. Gazze'deki işkence için yapıyoruz. Gerekirse bu yolda şehit de oluruz. Hiç önemli değil. Yeter ki onların gözyaşları dinsin, yeter ki aileler ağlamasın, yeter ki çocuklar ağlamasın. Müslümanlar ölüyor, çocuklar ölüyor. Yarın bayram. Bayramı göremeden ölen çocuklar var." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Eski bir yönetmen olan Ahmet Altınbaşak ise, protesto için yola çıktıklarında bu fikre aniden karar verdiklerini ve eşinin de desteğiyle eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, "Feda olsun, uçağım da olsa emin olun yine aynı şeyi yapmak isterdim, sesimizi duyurmak için." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com