Harvard'ın parlayan yıldızı: Türk doktor Furkan Burak, obeziteye karşı yeni bir ilaç geliştiriyor

Türk doktor Furkan Burak, Harvard'da yaptığı moleküler metabolizma çalışmalarıyla Amerika Birleşik Devletleri'nde övgü topluyor.

Harvard'ın parlayan yıldızı: Türk doktor Furkan Burak, obeziteye karşı yeni bir ilaç geliştiriyor
28 Şubat 2024 - 23:11

Harvard Tıp Fakültesi'nde moleküler metabolizma alanında çalışmalar yapan Türk doktor Furkan Burak, Amerika Birleşik Devletleri'nde yılın en iyi doktorları arasında gösterildi. Obezite tedavisi üzerine yürüttüğü araştırmalarla dikkat çeken Burak, obeziteyle mücadelede umut vaat eden bir ilacın geliştirilmesine öncülük ediyor.

Dr. Furkan Burak, cerrahi müdahale yerine tıbbi tedavinin obeziteyle mücadelede daha etkili olduğuna inanıyor. Biyolojik tedavi yöntemlerinin obeziteyle birlikte gelen diğer sağlık sorunlarını da çözebileceğine dikkat çeken Burak, bu alandaki çalışmalarının önemini vurguluyor.

36 yaşındaki Dr. Furkan Burak, geçen yıl Castle Connolly organizasyonu listesine giren en genç doktor olmuştu.Burak'ın çalışmaları, obeziteyle mücadelede umut vaat ediyor

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun olan ve şu anda Harvard Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışan Burak, Amerika Birleşik Devletleri'nde bilim dünyasında önemli bir yer edinmiş durumda.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com