Green Card Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu sene tarihinde ilk kez karışıklık yaşanan ve mahkeme süreci devam eden Green Card çekilişlerinin 2022 yılı için başvuruları Ekim ayında kabul edilmeye başlanacak. Bu konuda merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz.

Green Card Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
07 Ekim 2020 - 13:45 - Güncelleme: 01 Kasım 2020 - 11:08
“Green Card 2022 (DV-2022) Başvurusuna Hazır mısınız?
 
Green Card 2022 (DV-2022) Başvurusu Ne Zaman?
Green Card 2022 (DV-2022) Çekiliş Programı başvurusunun Ekim ayında başlaması bekleniyor. Amerika Dışişleri Bakanlığı Eylül 2020 Vize Bülteninde, "DV-2022 program kayıt dönemi ile ilgili tarihler önümüzdeki aylarda duyurulacaktır. DV-2022 programına katılmak isteyenler Dışişleri Bakanlığı'nın Vize web sayfasını önümüzdeki aylarda kontrol etmelidir." denilmektedir. Green Card (Yeşil Kart Çeşitlilik Vizesi) programı, her yıl tüm başvurular arasından rastgele seçilen 55.000 kişiye göçmen vizesi sunar. Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası (INA), ABD'ye tarihsel olarak düşük göç oranlarına sahip ülkelerden gelen "çeşitlilik göçmenleri" olarak bilinen bir göçmen sınıfı sağlar.
 
Resmi vize bültenlerine göre 2019 yılı Ekim ve Kasım aylarında müracatı alınan DV-2021 programı için farklı ülkelerden 6,741,128 kişi (yakınları ile 11,830,707 kişi) müracaatta bulunmuştur. Yaklaşık 7 (yedi) milyon müracaat arasından 132.404 başvuru sahibi 2021 yılı mali yılı için (1 Ekim 2020, 30 Eylül 2021'e kadar) Green Card müracaatına hak kazanmıştır. Green Card 2022 (DV-2022) Piyango Programının sayılarının da benzer olması bekleniyor.
 
Green Card 2022 (DV-2022) Çekilişinde Ne Kadar Şansınız Var?
Sadece fikir vermesi amacı ile, Green Card 2021 çekiliş programında Green Card mürcacat hakkı kazananların ülkeler bazında istatistiksel dökümü aşağıdadır:
 
AZERBAYCAN 1.439
KAZAKİSTAN 2.406
KOSOVA 311
BOSNA VE H. 36
KIRGIZİSTAN 2.130
TACİKİSTAN 2.332
TÜRKİYE 2.874
TÜRKMENİSTAN 870
ÖZBEKİSTAN 5,3190
 
Ancak unutmamak gereken husus şudur: Kurayı kazanan kişilerin yerine getirmesi gereken belirli şartlar bulunmaktadır. Aksi halde şahıslar bu çekilişi kazanmış olsa bile Green Card imkanından yararlanma şansını kaybedeceklerdir. Green Card 2022 (DV-2022) programı ile Green Card kazanan kişiler, eşleri ve 21 yaş altı bekar çocukları dahil aile fertleri Amerika’da oturma, çalışma ve okuma imkanı elde edebileceklerdir.
 
Green Card (DV) kuralları katıdır. Her yıl başvuruların% 40'ı resmi gereksinimleri karşılamadığı için elenmektedir. Dışişleri Bakanlığı, "açıklanan nitelikli eğitim veya iş deneyimi gerekliliklerini karşılamıyorsanız veya müracaatınızla birlikte geçersiz bir pasaport numarası verdiyseniz veya hak kazanmadığınız bir muafiyet seçtiyseniz, DV başvurusu yapmayı düşünmemelisiniz. Bu tür hatalar sizi DV (eşitlilik vizesi) alamaz hale getirebilir ve vize başvurusu için ödediğiniz ücretler iade edilmeyecektir." şeklinde uyarıda bulunmaktadır.
 
2019 yılında getirilen "DV girişi sırasında geçerli bir pasaport numarası verme" gerekliliği, Green Card 2022 (DV-2022) programında da devam edeceği düşünülürse, geçen yıl olduğu gibi başvuruyu birçok kişi için imkansız hale getirebilir. Bu konuda uzman bir avukata danışmakta fayda var. Konunun ilgili kurumlara uzman Avukatlar aracılığı ile iletilmesi çözüme ulaşmayı hızlandırabilir.
 
Green Card Müracaatı için Basit Kurallar
Green Card (DV) çekilişine https://dvprogram.state.gov/ adresinden başvurulmaktadır. Daha önceki yıllarda olduğu gibi Green Card çekilişi için ücret talep edilmesi beklenmemektedir. Resmi internet sitesinde bulunan form gerekli bilgiler girilerek eksiksiz doldurulmalıdır. Başvuru için bu formu doldurulması yeterlidir. Green Card 2022 (DV-2022) çekilişi başvurusunda şu noktaları bilmek faydalı olacaktır:
 
Başvurular için resmi adres: https://dvprogram.state.gov/
 
Green Card çekiliş başvurusu ücretsizdir.
 
Green Card çekilişi başvurusu resmi internet sitesinden yapılmakta ve yine bu siteden sonuçlar açıklanmaktadır.
 
Başvuru yaparken yükleyeceğiniz fotoğrafın gerekli kriterlere uygun olmasına özen gösteriniz. Örneğin 2016 yılından beri gözlüklü başvurular kabul edilmemektedir.
 
Başvuru formunda asla Türkçe karakter kullanmayınız.
 
Başvurunuz kabul edilirse size verilecek olan Confirmation Number’ı sonuçları öğrenmek için saklayınız. ABD Dışişleri Bakanlığı Green Card 2022 (DV-2022) çekişinde seçilenleri posta ile veya e-posta ile bilgilendirmeyecektir. ABD büyükelçilikleri ve konsoloslukları seçilenlerin bir listesini yayınlamayacaktır. E-DV web sitesindeki Başvuru Durumu Kontrolü, Dışişleri Bakanlığı'nın seçtikleri kişilere seçimlerini bildirdiği tek yoldur. Bu nedenle Confirmation Number’ı asla kaybetmeyiniz.
 
ABD Dışişleri Bakanlığının ilgili resmi internet sitesinden “Confirmation Number” ınızı kullanarak çekilişte Green Card 2022 müracatına hak kazandıktan sonra;
-Niteliklerinizi Onaylamanız,
-Göçmen Vize ve Yabancı Kayıt Başvurunuzu Göndermeniz,
-Destekleyici Belgeleri Göndermeniz,
-Görüşmeniz
-Görüşmeye Hazırlanmanız,
-Başvuru Sahibi Görüşmesi, ve
-Görüşmeden Sonra aşamaları için uzman desteğine ihtiyacınız olacaktır.
 
Green Card Müracaatında Destek Neden Gereklidir?
Başvuru ve sonraki süreçte birçok kişi gerekli belgelerini doğru hazırlayamadığı için Green Card hakkını kaybetmiştir. Bundan dolayı ABD vizeleriGreen Card 2022(DV-2022)Amerika’da şirket kurmak ve Amerika vatandaşlığı başvuru süreci gibi hususlarda desteğe ve profesyonel yardıma ihtiyaç duyuyorsanız John Onal & Associates Hukuk Bürosu olarak desteğe hazırız. Eğer bir Amerika vatandaşı ile evlenirken göçmenlik durumu ve sahip olduğunuz seçenekler hakkında bir sorununuz varsa, büromuzun göçmenlik avukatlarından biriyle konuşmanızı tavsiye ederiz.”
 
Kaynak: https://www.jonallaw.com
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com