Dünya Kadınlar Günü Nasıl Doğdu?

Dünya Kadınlar Günü tarihçesi Mart ayına girmemizle birlikte Dünya kadınlar günü ne zaman sorusu sık sık araştırılmaya başlandı. Her yıl kutlanan bu özel gün Birleşmiş Milletler tarafından onaylanmıştır. Peki, Dünya Kadınlar Günü ne zaman, neden kutlanır? İşte Dünya Kadınlar Günü tarihçesi...

Dünya Kadınlar Günü Nasıl Doğdu?
08 Mart 2023 - 22:02

Dünya Kadın Günü 8 Mart tarihinde kutlanıyor yahut anılıyor... Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ya da bir diğer adıyla Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Kadın hakları dünyanın dört bir yanında büyük etkinliklerle gündeme geliyor. Peki, Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? Bu bir kutlama mı, protesto mu?

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ 2022 NE ZAMAN?
Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada her yıl 8 Mart gününde kutlanıyor. Dünya kadınlar günü bu yıl haftanın 2. günü salı gününe denk geliyor.

KADINLAR GÜNÜ NASIL VE NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?
Dünya Kadınlar Günü ya da bir diğer adı ile Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart tarihinde kutlanıyor. Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kutlanan bu gün, insan hakları temelinde kadınların siyasi, sosyal bilincinin oluşturulmasına ve ekonomik başarılarının kutlanmasına ayrılır.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com