Bitcoin, Elon Musk'a Bu Sefer Kaybettirdi!

Bitcoin'deki değer kaybı nedeniyle, şirket hisselerinin de düşmesi sonucu Elon Musk, 'dünyanın en zengini' unvanını kaybetti.

Bitcoin, Elon Musk'a Bu Sefer Kaybettirdi!
25 Şubat 2021 - 15:54
Tesla'nın CEO'su Elon Musk, artık dünyanın en zengin insanı değil! Bunun sebebi de, Bitcoin'deki şirket hisselerinde yaşanan yüzde 8.6'lık düşüş.

Geçen ay yaşanan artışla 186.3 milyar dolara yükselen servetiyle en zengin insan unvanını, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un elinden almıştı. Bu ay ise, Bitcoin'de yaşanan düşüş nedeniyle serveti 183 milyar dolara geriledi ve ikinci sıraya indi.

Tesla'nın 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı ile, bu kripto para biriminin değeri, hafta sonu tüm zamanların zirvesine ulaşmıştı, ancak iki gündür düşüşe geçti. Musk, Bitcoin'e para yatırmanın kendi kararı değil, şirketin kararı olduğunu söylemişti.

Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla, kripto para birimlerini desteklediğini gösterdikçe, bitcoin ve dogecoin dahil olmak üzere kripto para birimlerinin popülaritesini artırdı. Ve hatta, Twitter hesabına '#bitcoin' ifadesini ekledi.

Bill Gates'in ise, ortalama yatırımcıları uyarmasından sonra Bitcoin düşmeye başladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com