Biden, Putin'e küfretti: Rus lider tepkisiz kalmadı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı sert bir dille konuşarak, onu "çılgın bir o... çocuğu" olarak nitelendirdi. Kremlin ve Putin tepkisiz kalmadı.

Biden, Putin'e küfretti: Rus lider tepkisiz kalmadı
23 Şubat 2024 - 15:53 - Güncelleme: 23 Şubat 2024 - 15:58

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı sert bir dille konuşarak, onu "çılgın bir o... çocuğu" olarak nitelendirdi. Bu sözler Kremlin tarafından "utanç verici" olarak değerlendirildi ve Rus lider Putin'den bir yanıt geldi.

Biden, California eyaletindeki bir seçim kampanyasının bağış toplama etkinliğinde iklim değişikliği hakkında konuşurken Putin'i hedef aldı. Biden, "Bu, son varoluşsal tehdit, iklimdir. Putin gibi çılgın bir o... çocuğumuz var ve diğerleri... Her zaman nükleer çatışma konusunda da endişelenmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Biden'ın sözlerinin "utanç verici" olduğu belirtilirken, Rus lider Putin de Biden'ın bu tavrını "kabalık" olarak nitelendirdi. 

Putin, "ABD Başkanı olarak Biden'ı Trump'a tercih ederim. ABD Başkanı kim olursa olsun beraber çalışmaya hazırız" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com