Biden 'Altyapı Planı'nın Detaylarını Açıkladı

Joe Biden, 2.3 trilyon dolarlık ABD'nin altyapısını yenileyecek 8 yıllık planını açıkladı. Planı "bir kuşakta bir kez olacak yatırım" olarak nitelendirdi.

Biden 'Altyapı Planı'nın Detaylarını Açıkladı
01 Nisan 2021 - 15:28
Biden, planın, sorunlara geçici çözüm getirmeyeceğini ve İkinci Dünya Savaşından bu yana gerçekleşmiş en yüksek istihdamı yaratacak bir yatırım olduğunu iddia etti.

"İnanıyorum ki 50 yıl sonra insanlar dönüp baktığında bu anı, ABD'nin geleceği kazandığı an olarak görecekler" diyen Biden, kaynağın ise önümüzdeki 15 yıl içinde firmalara uygulanan vergilerden sağlanacağını açıkladı.

Daha çok kazanandan daha çok vergi almayı hedefleyen plana göre Biden, firmalara uygulanan vergiyi %21'den %28'e yükselteceğini duyurdu. Bu sayede 1 trilyon dolar gelir sağlanacağını söyledi.

"Bugünkü bölünmüşlük bizi geleceğe dair doğru şeyleri yapmaktan alı koymamalı." sözleriyle Biden, Cumhuriyetçileri de planı desteklemeye çağırdı.

Planın sayesinde, otoyolların yenilenmesi, 10 binin üzerinde köprünün tamir edilmesi, bu şekilde şehirleri birbirine bağlayan kanalların güvenli hale getirilmesi gibi altyapı sorunlarına çözüm üretileceğini ifade eden Biden, bunun da aynı zamanda yüksek miktarda iş sahası yaratacağını belirtti.

2,3 TRİLYON DOLARLIK PLANDAKİ ANA HARCAMA BAŞLIKLARI
* Ulaşım için 621 milyar dolar,
* Engelli ve bakıma muhtaçlar için 400 milyar dolar,
* Üreticiler için 300 milyar dolar,
* Evsizlik sorununun çözümü için 213 milyar dolar,
* Kritik teknolojilerin ar-ge'si için 180 milyar dolar,
* Su sorununun çözümü için 111 milyar dolar,
* Dijital altyapı için 100 milyar dolar,
* İşçi eğitimi için 100 milyar dolar,
* Eğitim sistemi için 100 milyar dolar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com