Almanya'ya Dönen Kurtarma Ekiplerini Türkler Karşıladı

Türkiye'de afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını tamamlayan Alman ekipler, havaalanında aileleri, meslektaşları ve Almanya'da yaşayan Türkler tarafından alkışlar, çiçekler ve tatlılarla karşılandı.

Almanya'ya Dönen Kurtarma Ekiplerini Türkler Karşıladı
14 Şubat 2023 - 18:30

Türkiye'de afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını tamamlayan Alman ekipler, ülkelerine dönüşlerinde havaalanında çiçekler ve alkışlarla karşılandı.

Alman Teknik Yardım Kuruluşu (THW) ile arama kurtarma kuruluşları I.S.A.R. Germany ve Köpekli Federal Kurtarma Birliği (BRH) mensubu yaklaşık 100 yardım görevlisini taşıyan uçak pazartesi gecesi  Köln/Bonn Havaalanı'na indi.

Alman yardım görevlilerini havaalanında aileleri, meslektaşları ve Almanya'da yaşayan Türkler, alkışlar, çiçekler ve tatlılarla karşıladı.

"Ülkem, diğer ülkeme yardım ediyor"
Ekibi karşılamak için güllerle havaalanına gelen Cansu Güler, yardım görevlilerine yüz yüze teşekkür etmek istediğini belirterek, "Ülkem diğer ülkeme yardım ediyor, bu çok harika bir şey. Biz burada doğduk ve büyüdük ama Türkiye de bizim yurdumuz" dedi.

Gülşah Demirhan ve iki arkadaşı da havaalanına ekipleri karşılamak üzere geldi. Genç kadınların ellerinde Alman ve Türk bayrakları vardı. "Deprem bölgesinde birçok arkadaşım var" diyen Demirhan duygularını, "Kurtarma ekipleriyle aramızda derin bir bağ olduğunu hissediyoruz. Biz sadece bu jestimizle bunu göstermek istedik" sözleriyle aktardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com