ABD'de Türk Tırcı Can Harmanşah Ölümden Döndü

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletinde yer alan Dayton şehrinde bir tır okulu açan Can Harmanşah, geçtiğimiz hafta tır kullanırken ciddi bir kaza geçirdi. Kazayı şans eseri hafif yaralarla atlatan Harmanşah konuyla ilgili bir video yayınladı.

ABD'de Türk Tırcı Can Harmanşah Ölümden Döndü
04 Şubat 2023 - 14:41

Kazadan yaklaşık 5 saat önce okul için bulduğu bir tıra bakmak için birlikte gitmek istediği arkadaşıyla telefonda görüşen Can Harmanşah, o gün çok karlı ve buzlu hava koşullarında dışarı çıkıp çıkmama konusunda kararsız kalmış. Hatta okulu o gün açıp açmama konusunda da kararsız kalmış. Hal böyle olunca en azından bulduğu tırı almak için yola çıkmaya karar vermiş.

Amerika'da ilk defa kaza yaptığını söyleyen Harmanşah, atlattığı ciddi boyuttaki kaza anında hayatının film şeridi gibi gözlerinin önünden geçtiğini iletti. Görüntülerde de ellerinin titrediği farkediliyor zaten.

Kaza, yerlerin buzlu olmasından kaynaklanmış görünüyor. Harmanşah, frene basınca tır kaymaya başlamış. Önce sola sonra sağa doğru kayınca, Harmanşah tırın kontrolünü kaybetmiş ve nereye doğru sürükleneceğini anlayamamış. Çaresiz biraz sola biraz sağa doğru kaya kaya ilerleyen tırın içinde endişeli saniyeler ona çok uzun gelmiş. Hatta bir ara tır takla atacak gibi olmuş ama ucuz atlatmış. Yandaki bariyerlere vurarak durabilmiş.

Eğer o bariyerler zayıf yapıda ve biraz daha alçak olsa maazallah ters istikametten gelen araçların geldiği karşı şeride geçmesi içten bile değil. Ama şükür ki böyle bir şey olmamış. Öyle olsaydı mutlaka ölümlü bir kazaya sebep olurdu. Kendi canından da olabilirdi.

Bariyerlere bodoslama önden vurarak durabilen Harmanşah, tırın bariyerlere çarpmasıyla direksiyonun göğsüne vurduğunu ve tırın döndüğünü söyledi. O anda bacaklarında şiddetli bir uyuşma hissetmiş ve şu an sargıda olan elinin zedelendiğini bile farketmemiş. Ne olduğunu hatırlamıyor. Elinde kesikler var. Cam mı kesti bilmiyor.

Tam olayın şokunu yaşarken dönen tırın içinde karşı istikametten üzerine doğru gelen beyaz tırı farkedince aşırı korkuya kapılan Harmanşah, o anları unutamadığını ifade etti. Hemen kendisini tırdan dışarı atmak istemiş fakat direksiyon göğsüne doğru geldiği için sıkıştığını farketmiş ve çıkamamış. İşte o an ölümle burun buruna geldiğini hisettiğini ve annesi ile babasını düşündüğünü söyledi. 

Sargıdaki elini gerye bükemediğini, bacaklarındaki kaval kemiklerine de çarpmanın şiddetiyle aracın alt panelinin vurduğunu, bu nedenle çürükler oluştuğunu anlattı. Yine de her şeye rağmen kimseye zarar vermeden kazayı atlatmasını mucizeye ve ebeveynlerinin duasına bağlıyor.

Yürümesinde hafif aksaklık olan Hrmanşah kazadan sonra hastaneye gidip tedavi altına alınmış. Hastaneden arkadaşı tarafından alınıp eve getirilen Harmanşah'ı ev arkadaşları büyük bir sevinçle karşılamış ve elleriyle beslemişler.

Kazadan sonra kısa süreliğine Türkiye'ye gidip ailesini ve arkadaşlarını görme kararı aldığını belirten Harmanşah'a biz de abdpost.com ekibi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

KAYNAK: Can Harmanşah

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com