ABD'de Türk Polis Yüzünden Bıçaklanan Kadın!

Amerika Birleşik Devletleri'nde pek çok polis departmanında çalıştıktan sonra en son FBI'dan ayrılıp kendi güvenlik şirketini kuran 'Amerikalı Aynasız' Erdal Kaya, polislik döneminde yaşadığı bir anıyı takipçileriyle paylaştı.

ABD'de Türk Polis Yüzünden Bıçaklanan Kadın!
22 Şubat 2023 - 14:56

2015 yılında Illinois eyaletinde yer alan Rockford'da şehir polisliği yaptığı dönemde gecenin geç saatlerinde aile içi şiddet ihbarı üzerine olay yerine gittiklerini anlattı Erdal Kaya. İki polis arkadaşıyla birlikte bir Cumartesi gecesi aldıkları ihbar üzerine gittikleri adreste bangır bangır müzik sesi ve içkili insanlarla karşılaşan Kaya, oldukça kalabalık ailenin iki kızının kavga ettiğini söyledi.

ABD'de aile içi şiddette normal prosedürün öncelikle kişileri ayırmak olduğunu hatırlatan Kaya, olay anında taraflardan birini kenara çektiğini, diğer polis arkadaşının da diğer kardeşi kenara çekip dinlediklerini ve üçüncü polisin de evdeki diğer aile fertleriyle ilgilendiğini söyledi.

Aynı evin içinde yaşayan iki kardeş kavga ettiği için polislerin kimseyi evden atmak gibi bir hakkı yok. Ortada yaralama ve cinayet gibi bir suç unsuru da yok. O sebeple ortalık sakinleşsin diye yanlarında kalabilecekleri arkadaşları olup olmadığını sormuş Kaya. Çünkü tarafar da sarhoş!

Fakat her iki kız kardeş de evlerinde kalmak isteyince polis olarak onlar da çaresiz kalmış.  Polis olarak tecrübe edindiği için de sorun çıkarsa tekrar aramalarını söyleyip onları orada bırakmaları halinde mutlaka geri çağrılacaklarını bildiğini ifade etti. Kaya, istatistiklere göre bu tip durumlarda tarafları evde bıraktıkları takdirde olayın daha da büyüdüğünü söyledi.

Derken bu olayda, kız kardeşlerden biri bodrum katında olan odasına çekilip müzik dinleyerek uyuyacağını söylemiş. Diğeri de üst kattaki odasına çekilip uyuyacağını söylemiş. Ama tecrübelerinden edindiği bilgiye göre Kaya, yine de olayın büyüyeceğini hissetmiş ve anneye telefon numarasını verip ekibiyle birlikte araçlarını evin yakınında bir yere parkedip beklemeye başlamış.

Fakat polis olarak burada bir hata yaptığını itiraf etti Kaya. Olay mahallini terkederken rapor tutmamış. Ve arkadaşlarıyla ekip otosunda beklerken yeni bir ihbar geldiğini, bıçaklama vakası olduğunu ve maalesef adresin de yakınında bekledikleri aynı ev olduğunu üzülerek söyledi.

Kız kardeşlerden biri diğerini mutfakta omzundan bıçaklamış. Eve tekrar giren polisler yaralı kardeş için ambulans çağırıp diğerini de tutuklamışlar.

Supervisor, Kaya'nın ilk olay için rapor tutmadığını öğrenince, göz kırparak yaralama olayının raporuna eklemesini istemiş. Kendisini koruyabilmesi için dostane şekilde yol göstermiş yani. Bu tip durumlarda mutlaka rapor tutulması gerektiğinin önemini o zaman kavrayan Kaya, bıçaklayan kardeşin 6 ay içeride yattığını sözlerine ekledi. Diğeri de tedavi olup hastaneden hemen çıkmış.

Kendisine öz eleştiri yapan Kaya, yaptığının büyük bir hata olduğunu ve kardeşleri evden ayrılmaları için biraz daha zorlaması gerektiğine inanıyor. Hatta diğer aile üyelerinden yardım isteyebileceğini ve mutlaka rapor tutması gerektiğini söyledi.

Eğer yaralama yerine  olay, ölümle sonuçlansaydı, ailenin kendisini dava etme hakkının olduğunu söyledi.

KAYNAK: Amerikali Aynasiz

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com