ABD'de Okullar Bir Milyondan Fazla Öğrenci Kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki devlet okulları, salgının başlangıcından bu yana bir milyondan fazla öğrenciyi kaybetti ve bu durum, ülke çapındaki bazı bölgelerin, okulları açık tutacak yeterli öğrenci veya fonları olmadığından binaları kapatmasına neden oldu.

ABD'de Okullar Bir Milyondan Fazla Öğrenci Kaybetti
06 Ocak 2023 - 18:12
Denver'ın dışındaki Jefferson County, Colo.'daki okul yönetim kurulu, Kasım ayında 16 okulu kapatmak için oy kullandı. Paul, Minn., geçen yaz beş okulu kapattı. Oakland, California, okul yönetim kurulu geçen Şubat ayında, yıllarca azalan kayıt ve mali çekişme sonrasında yedi okulu kapatmak için oy kullandı.

Okul yetkililerine göre; azalan doğum oranları, evden eğitimde artış ile özel ve sözleşmeli okullarda artan rekabet, geleneksel devlet okullarına kayıtta düşüşe sebep oldu.

Denver ve Indianapolis gibi şehirlerdeki ilçeler, yeterince kullanılmayan okulları kapatma planları geliştirdi ve müfettişler, kayıtlardaki düşüş tersine çevrilmediği takdirde daha fazla kapatmanın kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

St. Paul Devlet Okulları Müfettişi Joe Gothard, "Elimizden geldiğince bu okullara sübvansiyon sağlıyor ve fon ekliyoruz, ancak bu sürdürülebilir değil." dedi.

ABD Eğitim Bakanlığı'ndan alınan verilere göre, ülke çapında devlet okullarına kayıt 1,4 milyondan fazla öğrenci 2019 sonbaharı ile 2020 sonbaharı arasında 49,4 milyona düştü - kabaca %3'lük bir düşüş. Sonraki okul yılında, kayıtlar salgın öncesi seviyelere dönemedi ve kabaca sabit kaldı.

Wall Street Journal analizine göre, bu üç yıl içinde, verilerin mevcut olduğu ülkenin en büyük 100 devlet okulu bölgesinin yaklaşık 85'inde kayıt düştü. Analize göre, New York, Los Angeles, Philadelphia ve Fort Worth, Teksas'ın hepsinde okul-sistem kaydında yaklaşık %10'luk düşüş yaşandı.

Çoğu devlet okulu şehirler, eyaletler ve federal hükümet tarafından öğrenci başına bazda finanse edildiğinden, öğrencilerini kaybeden bölgeler finansmanda düşüşlerle karşı karşıya kalyor. Müfettişler, bu kesintilerin yerel yasalardaki farklılıklar nedeniyle farklı şekilde gerçekleştiğini ve bir kerelik bir federal yardım fonu akışının şimdiye kadar pek çok kişiyi darbeyi hissetmekten kurtardığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com