ABD'de Hayalini Başarmak: Huriye Köşekoğlu
Oğuz Kutman'ın bu seferki konuğu, Türkiye'de bir kamu bankasında yüksek bir pozisyon ve maaşa sahip olmasına rağmen, izlediği bir motivasyon videosu ile her şeye sıfırdan başlamayı göze alıp, tası tarağı satarak ABD'ye gelen ve stresi geride bırakıp hayallerini gerçekleştiren Huriye Köşekoğlu. Kimbilir, belki onun anlatacakları da, başka birilerini kamçılar.
'Konfor Alanından Çıkarsan Yaşamaya Başlarsın!'
Huriye Köşekoğlu, Türkiye'de 7 yıldır bir kamu bankasında çalışıp, kendi kazancıyla bir ev ve otomobil edinmeyi başarmış. Çalıştığı bankada tam da müdür yardımcısı olmasına çok kısa bir süre kalmışken, her şeyden vazgeçip evini, otomobilini, eşyalarını kısaca sahip olduğu her şeyi satarak Amerika'ya yerleşme kararı almış.
Aslında aklında hep Amerika hayali olmasına rağmen harekete geçmeyen Huriye'nin, izlediği bir video onun hayatını tamamen değiştirecek bu kararı hızla vermesini tetiklemiş. Çünkü bankacılık mesleğine bir türlü kendisini ait hissedemediğinden bahsediyor. Hikmet Anıl Öztekin'in 'Konfor Alanını Terketmek' videosu adeta hayatının dönüm noktası olmuş.
Türkiye'de statü ve kazanç olarak çok başarılı bir noktadayken, Amerika'da her şeye sıfırdan
başlamayı göze almış. Burada önce üniversiteye girmiş ve asıl hayali olan mesleği edinip şimdi bu meslek üzerine büyük bir şirkette kariyer sahibi olmayı başarmış.
Konfor alanını terk ederse yaşamın başlayacağına inanarak yola koyulan Huriye, çalıştığı bankadan 1 yıl izin alıp, her şeyini sattıktan sonra Amerika'ya gelmiş. Fakat daha önce üniversite yıllarında 3 aylığına 'Work and Travel' ile bir Amerika tecrübesi edindiği için, az çok koşulları bildiğini söylüyor.
Hedefe Kitlenmek
Çok az İngilizce bildiğinden, önce dil okulunda İngilizcesini geliştirmiş. Ardından UCLA
Üniversitesi'nde finans üzerine eğitim almış. Şu anda da güzel bir şirkette bu alanda çalışmakta. Üniversiteden mezun olan yabancı öğrencilere Amerika'nın tanıdığı 1 yıllık çalışma izni ile çalışıyor. Firmanın ileride kendisine sponsor olacağını düşünüyor.
Amerika'ya ilk geldiğinde elindeki parayı tüketmemek ve hayata tutunmak için vasıfsız işlerde de çalışmış Huriye. Türkiye'deki bankacılık kariyerinden sonra sıfırdan başlamak onun motivasyonunu hiç etkilememiş. Çünkü hayaline sıkı sıkıya tutunmuş.
Mesela; Türkiye'de İngilizce bildiğini zannederken Amerika'ya gelince hiçbir şey bilmediğini fark etmiş ve bu durum onu çok zorlamış. UCLA'daki 1 yıllık eğitimi almak için daha önce Türkiye'de TOEFL sınavına girmiş ama yeterli puan alamamış. ABD'ye gelince de bu sınavı vermek için bir yandan dil okuluna giderken, 10 ay boyunca evden hiç çıkmadan, adeta canını dişine takarak İngilizce çalışmış. Öyle ki, dibinde oturduğu Hollywood'u 10 ay boyunca hiç görmeden yaşamış. Çevreyi gezmemiş. Sadece hedefe kitlenmiş.
Mezuniyetten sonra finans sektöründe önce part time olarak çalışmaya başlamış. Kendisine 3-4 ay sonra performansını beğenirlerse full time'a geçebileceği söylenmiş. Ancak "hayat bana hırslı olmayı öğretti" diyen Huriye gözlerine girebilmek için çok azimle çalıştığını ve bu sayede de ilk ayın sonunda full time'a geçebildiğini belirtiyor.
Şu anda mesleğinde ilerlemek için başka bir sınava daha hazırlanan Huriye, Türkiye'de bankacılıkta satış üzerine çalışırken yaşadığı streslerin sağlığını çok olumsuz etkilediğini ve 2 kez ameliyat olduğunu, bu sebeple hayatını değiştirme kararı verirken kendinden emin olduğunu ifade ediyor. Bir şey isteniyorsa mutlaka başarılacağına olan inancı daha da artmış ve herkese tavsiye ediyor. Üstelik 32 yaşında harekete geçmiş ve "hiçbir şey için geç değil" diyor. Amerika'da ne evlilikte ne iş hayatında asla yaşın önemsenmediğinin altını çiziyor.
KAYNAK: Oğuz Kutman